yandex

Recep Tayyip Erdoğan hayranıyım

Recep Tayyip Erdoğan hayranıyım

Kuruluşundan bu yana AK Parti’de görev yaptığını ve AK Partinin gönüllü bir neferi olduğunu ifade eden Mustafa Gülsever milletvekili aday adayı olma sebebini ise ‘’ Biz liderimizi seviyoruz. Biz Cumhurbaşkanımızı seviyoruz. Biz Cumhurbaşkanımızla beraber çalışmak istiyoruz. O yüzden bir Recep Tayip Erdoğan hayranı olarak mecliste reisimizin yanında olmak için böyle bir işe başvurdum’’ sözleri ile açıkladı.

 

Kısaca sizi tanıyabilir miyiz Mustafa Gülsever kimdir?

 

AK Parti Milletvekili Aday Adayıyım. İsmim Mustafa Gülsever. 1979 Batman doğumluyum. İlkokulu Batman Kıbrıs Şehitliği İlkokulunda okudum. Ortaokulu Batman İmam Hatip Lisesinde okudum. Terör Olayları Yüzünden Ortaokul 3. Sınıf 2. döneminde okulu terk etmek zorunda kaldım.

 

Daha sonra Konya’da Meram Sare Özkaşıkçı ortaokulundan diplomamı aldım. Sene 1993’e kadar Batman’da Yaşadım. Çocukluğum Batman’da geçti. Tabi Batman’da benim babam esnaftı. Lokantası vardı. Ulu Cami’nin orada. Hem Okuyordum hem de Batman’da babamın Lokantasında çalışıyordum. Asıl mesleğimde Aşçılıktır. Babamın yanında bulaşıkçı olarak başladım, daha sonra komi, garson olarak ondan sonra aşçı yardımcısı, aşçı, aşçı başı olarak öylece meslek sahibi oldum. 1993’te Terör olaylarından dolayı Konya’ya taşınmak zorunda kaldık. Konya’ya taşındıktan sonra benim babam Burada da esnaflık yaptı. Tabi gıda üzerinden toptan peynirdir bu tür şeylerden babamın yanında çalıştım ben. 2004’e kadar. 2004 seçimlerinde bizim komşumuz Belediye Başkanı olunca Belediyeye girdim. 10 sene Karatay Belediyesinde görev aldım. Değişik birimlerde 2014 yılında da malulen emekli oldum. %41 engelli raporum var. Malulen emekli oldum. 2014’ten sonra emekli olduktan sonra tabi babamın geçmişinden dolayı ticari hayatından bizde biraz bir şeyler kaptık. 2014’te künefe sektörüne girdim. 3 koli künefe ile başladım. Konya’da esnaflar beni sevdi, ondan sonra yavaş yavaş işi büyüttüm. Konya’daki bütün lokantalara restoran ve cafe sektörlerine künefe, katmer, sufle bu tür ürünleri verdim. Daha sonra Konya dışına açıldım. Şu anda 11 ile dağıtım yapıyoruz.

 

Siyasi hayatınıza nasıl başladınız. Siyasete olan ilginiz hangi dönemde başladı?

 

Benim babamda siyasetçiydi. Benim babam Milli Nizam, Milli Selamet Partisinde Batmanda değişik görevler yapmıştır. Yani dava hizmeti vardır. Daha sonra Refah Partisinde tabi Erbakan hocam bu partileri kurdu. Daha sonra Refah Partisi il yönetimde görev almıştı. Batman’da bende 13 yaşından beri bir gönüllü olarak Refah Partisinde, Milli Gençlik Vakfında bende hizmet ettim. 1993’te Konya’ya taşındığımızda ben aynı şekilde Refah Partisinde görev aldım. Milli Gençlik Vakfında gönüllü olarak çalışıyordum 2001’e kadar. 2001’de Recep Tayip Erdoğan AK Partiyi kurduğunda Konya Karatay ilçesinde gittim hem kurucu üye oldum hem de koruyucu gençlik kolları yönetimine girdim. 10 sene görev aldım. Daha sonra ilçe yedek yönetimde görev aldım. Mahalle temsilcisi, mahalle koordinatörlüğünü yaptım. En son evimi Karatay’dan Selçukluya taşıyınca bu seferde Selçuklu ilçe yedek yönetimde görev aldım. İlk yedeklerdeydim. Bu birkaç tane istifalar oldu bizim ilçe teşkilatında. Bu adaylık sürecinde tam yönetim sırası bana geldi, bende istifa edip milletvekili aday adayı oldum.

 

Sizi milletvekili aday adaylığına sürükleyen şey ne oldu? Neden aday adayı oldunuz?

 

Neden milletvekili aday adayı oldum. Biz liderimizi seviyoruz. Biz Cumhurbaşkanımızı seviyoruz. Biz Cumhurbaşkanımızla beraber çalışmak istiyoruz. O yüzden bir Recep Tayip Erdoğan hayranı olarak mecliste reisimizin yanında olmak için böyle bir işe başvurdum.

 

AKP’de 200’ün üzerinde aday adayının olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

 

Çok güzel yani bizim için gurur vericidir. Diğer partilerde 15 - 20 kişi başvururken bu bir bayrak yarışıdır. Herkes bu demek oluyor ki AK Parti şu anda yükselişte olduğundan dolayı seveni çok olduğundan dolayı herkes bizim partiye aday adayı oluyor. O da bize için gurur veriyor.

 

Seçim vaatlerinizi öğrenebilir miyiz?

 

Hiçbir seçim vaadim yok. Ben Cumhurbaşkanımıza sadık bir insanım. Meclise de gidersem liderim ne diyorsa ben onu yaparım.

 

Konya’nın en büyük öncelikli sorunu nedir?


Ben şu anda Konya’da sorun olduğunu hiç düşünmüyorum. Tabi ufak tefek küçük sorunlar hariç. Yani sorun bir şey var mesela sanayi bölgesi Ankara caddesinde olduğundan dolayı akşamları biraz trafik yoğunluğu oluyor. Bunun haricinde bir sorun görünmüyor.

 

Milletvekili olduğunuz taktirde ilk yapacağınız işlerin sıralamasını öğrenebilir miyim?

 

İlk ne yapacağım ben halkın içinden çıkmayacağım. Halkın dertlerini dinleyeceğim. Halkın dertlerini mecliste dile getireceğim. Halkın taleplerine göre ben iş yapacağım. Yani ben kendi kafama göre iş yapmam halk ne istiyorsa onu yaparım.

 

Seçim sonunda Konya’da milletvekili dağılımı size göre nasıl olur?

Ben şu anda milletvekili olmadığım için bunları bilemiyorum. Ancak olduktan sonra ben bu programları yaparım. Partilerin ne kadar Milletvekili çıkaracağı konusunda bir tahminde bulunmam doğru olmaz.

 

Son olarak ilave etmek istedikleriniz var mı?

 

Ben Batman doğumlu olabilirim ama ben bir Konya aşığıyım. Yaklaşık 40 senedir yani 30 - 40 senedir Konya’dayım. Fanatik bir Konyasporluyum. Konya’nın 31 ilçesini karış karış bilirim. Meram, Selçuklu, Karatay dahil 31 ilçesini karış karış bilirim tabi çevre önemli. Benimde Konya’da elhamdülillah çevremde var. Adaylık konusunda kendimi şanslı hissediyorum.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.