yandex

Konya’ya hizmet edeceğiz

Konya’ya hizmet edeceğiz

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini Kemal Kılıçdaroğlu’un kazanacağına inandığını ifade eden Hasan Ekici, bitirilemeyen projeleri bitireceklerini ve Konya’ya Ahmet Davutoğlu’nun da destekleri ile hizmet edeceklerini söyledi. 

AK Partiden Gelecek Partisine geçiş sürecinden bahsedebilir misiniz? Daha önce AK Partide görev yaptınız şu an gelecek partisindesiniz bu süreç nasıl ilerledi?

Şimdi ben 2014-2017 yılları arasında o dönemde Ak Partinin Genel Başkanı şu an Gelecek Partisi Genel Başkanı olan Ahmet Davutoğlu AK Partide Genel Başkan iken bende Konya İl Başkan Yardımcısı olarak Konya teşkilatlarında görev yaptım. 2017 yılında biz görevi bıraktık. Genel Başkanımız biliyorsunuz AK Parti de Başbakanlığı bırakmak zorunda kaldı. O süreçte 5 Mayıs 2016 da tabi o süreçten sonra mental yorgunluk gerekçesiyle maalesef Genel Başkanımızın Partide kadroları biz de dahil değiştirildi. 15 Temmuz’un etkisiyle o dönemde siyasi olarak konjonktür gereği eleştiri yapılmadı ama özellikle 2018 yılından sonra Cumhurbaşkanı hükümet sistemine geçildi biliyorsunuz. 2017 referandumuyla 2018 yılında da Cumhurbaşkanı hükümet sistemine geçildi. Bundan sonrada Türkiye’de maalesef son 5 yılda Cumhurbaşkanı hükümet sisteminde işte verin bana yetkiyi Türkiye’yi uçuracağız, ekonomiyi uçuracağız vaadiyle gelen çok iyi yönetilecek Türkiye Cumhurbaşkanı hükümet sistemiyle denilen süreçte maalesef şu anda geldiğimiz nokta her alanda bir enkaza dönüştük ekonomide, hukukta, demokraside depremde hükümet aciz kaldı. Dolayısıyla tüm kurumları çöktüğü bir yapıya dönüldü. Tabi 2019 yılında Genel Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu AK Partide ilk defa bir muhalefete öncülük etti liderlik etti ve 2019- 2022 arasında bir manifesto yayımladı. AK Parti içerisinde ve AK Partiye yönelik bir manifesto AK Parti milletvekili değildi ama sayın genel başkanımız AK Parti mensubuydu. Orada genel Başkanımız şunu söyledi orda en az 8-10 başlıkta AK Partideki yanlışları hastalıkları teşhis etti ve bunların düzeltilmesi noktasında bir manifesto yayımladı. Neydi bunlar ortak aklın istişarenin yerini kişiye sadakatin lidere sadakatin yerini aldığını işte liyakatin yerini sadakatin aldığı gibi istişare mekanizmaların çalışmaması nedeniyle sağlıklı kararlar alınamadığı hem partide bunun devlete de yansıdığı devlet yönetiminin de özellikle cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle beraber bunun dahada tüm gücün devlet gücünün tek kişide toplanması gibi işte nepotizim akraba gayırmaca yani yakınların bir yere getirilmesi işte burada damat Berat Albayrak olayından tutunda bunun gibi bir çok yanlışı genel başkanımız AK Parti eleştirdi ve bunun düzeltilmesi noktasında daha önce partiden önce de Cumhurbaşkanına raporlar verdi. Birebirde görüştü bunları manifesto yayımladıktan sonrada medyada olsun kamuoyunda olsun paylaşma noktasında çeşitli her ay bir ilde bir otelde dostlar platformu adı altında kamuoyu paylaşmaya ve eleştirilere devam etti. 

Genel başkan ama bu eleştiriler yapıcı eleştirilerdi. AK Partinin toparlanması için yapılan eleştirilerdi. Bu şekilde 6-7 ayı bulan bir eleştiri süreci ve AK Parti içerisinde tabi AK Parti tepkisi buna biz görmedik biz duymadık şeklinde oldu. Teşkilatlardan yok öyle bir eleştiri Ahmet Davutoğlu yok şeklinde tabi nihai olarak 2019 eylül ayında Genel Başkanımız parti disiplinini bozduğu gerekçesiyle eleştirilerden dolayı ihraç talebiyle disipline sevk edildi. Türk siyaset tarihinde bir ilktir. Bir partinin Genel Başkanlığını yapmış bir kişi eleştirilerinden dolayı ihraç talebiyle disipline sevk edildi 2019 eylül ayında. O saatten sonra artık bu değişimin Genel Başkanımızın bahsettiği AK Parti toparlama sürecinin AK Parti olamayacağı ihraç talebi sonrası bizi ihraç edeceklerdi zaten. Bunu anlayınca da istifra edildi. AK Partiden ve bu bahsettiği 7 ilkelere dayalı hareketi Gelecek Partisinde kurma noktasında toplam 152 tane kurucuyla beraber 2019 yılı 12 Aralığında Gelecek Partisi kuruldu ve program teşkilatlar sürecinde bu döneme kadar geldik. 

Bizde Genel Başkanımıza o dönemde beraber hareket ettiğimiz için bu eleştirilere katıldığımız için Konya’da bizde o süreçte Genel Başkanımız istifa ettiği gün bizde Konya’da istifa ettik. 

Sonrasında Genel Başkanımız ile beraber Gelecek Partisini kurduk. Bende Konya’da kurucu il başkanı olarak göreve başladım. 2020 yılının ocak ayında ve bugün itibariyle 3 yılı tamamladık. İşte bu seçimde de milletvekili olarak Konya’ya hizmet etmek için istifa ettik ve aday olduk.

2023 hedeflerini biz AK Partiye kendi Genel Başkanımız oradayken de inanmıştık. Çünkü milletimize değer katacak hedeflerdi. Yani dünyanın 10. ekonomisi olmak gayri safi milli hasıla kişi başı milli geliri 25 bin dolarlara 2023’de çıkarmak ihracatı 500 milyar dolara çıkarmak, özgürlükleri daha genişletmek, yasaklar, yolsuzluk ve yoksulluk ekonomik yoksulluk bunu 3ünüde yok etme vaadinde çıkmıştı. Bunların hepsinden geldiğimiz nokta itibari ile uzaklaşıldığı için maalesef şu anda her anlamda ciddi bir sıkıntı var. AK Parti içerisinde bunun dönüşülemeyecegine inandığımız için Gelecek Partisini kurduk ve şu an bu politikaları ve bu idealleri Gelecek Partisinde devam ettiriyoruz 

Neden İl Başkanlığını bırakıp milletvekili adayı oldunuz? 

Tabi biz partiyi kurduğumuzda parti bir teşkilatlanması gerekiyor bir heyecan millete yeni umut oluşturmak gerekiyordu. Bunun içinde parti gerekli bu şartlarda bizde daha önceki AK Partideki yönetici tecrübemizle genel başkanımız il başkanı olarak görevlendirdi bizi. O süreçte gerçekten o şartlarda Konya gibi iktidarın güçlü olduğu Belediyelerin STK’ların yerel medyanın her anlamda iktidarın gücünü hissettiği bir Konya bir şehirde muhalefet partisi, AK Partiden ayrılan bir parti olarak siyaset kolay değildi. Ama bu siyasette biz 3 yıl boyunca teşkilat ayrı 31 ilçede ilçe başkanlıklarımızı kurduk, ilçe başkanlarını atadık, teşkilatlarını yaptık, ilçe binalarımızı tuttuk. Genel Başkanımızda yaklaşık beraber yaklaşık 26-27 ilçe başkanlığımızın açılışını yaptık. Genel Başkanımızla beraber çok iyi bir ivmeyle çok iyi bir teşkilatlanmayla bu 3 yılı biz ilçe ziyaretleriyle saha ziyaretlerimizle medya açıklamalarımızla dolu dolu Gelecek Partisini Konya’da Genel Başkanımızın memleketinde biz güzel çalışmalarla temsil ettik. Tabi seçim sürecine girildi. Tabii siyasette sadece il başkanı olarak hizmet edilmez. Şu anda bir seçim olacak ve Türkiye Büyük Millet Meclisinde aziz milletimizin bir milletvekili olarak vatandaşlarımıza Konyalı hemşerilerimize mecliste hizmet etmekte bizim için bir onurdur. Bu çerçevede il başkanlığındaki hizmetimizi bırakıp Gelecek Partisinin milletvekili olarak biraz önce bahsettiğimiz gibi Türkiye’yi hedeflere götürme idealini Genel Başkanımızla beraber inşallah iktidarda millet ittifakı ile beraber yürütme yani iktidar olacağız. 

Genel Başkanımız Cumhurbaşkanı yardımcısı olacak, Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı olacak 13. Cumhurbaşkanı bizde iktidarda olarak mecliste Konya’mıza ülkemize hizmet etmek amacıyla bu irademizi beyan ettik. 

Milletvekili olursanız yapacağınız projelerden bize bahseder misiniz?

Milletvekili demek bir yürütme olacak bir hükümet olacak Cumhurbaşkanlığı hükümeti diyoruz. Millet ittifakı olarak süreci 1 yıldır beraber yürüttük ve milletimizin karşısında hangi politikalarda hangi alanda eğitimde sağlıkta hukukta özgürlüklerde ne yapacağımızı milletimize paylaştığımız bir ortak politikalar mutabakat metni yayımlandı. Orada yaklaşık 200’e yakın madde var. Hangi alanda tek tek neyin nasıl yapılacağına ilişkin biz her şeyden önce milletimize bunu vaat ediyoruz. Bunu da Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanı yardımcısı olacak inşallah… 

Burada Konya projeleri de var. Yüksek hızlı tren projeleri, Konya- Antalya yine Konya Aksaray ve Kayseri yüksek hızlı tren projesi, yine Konya – Mersin, Mersin limanına sanayimizi bağlayacak hızlı tren projeleri var. Bunlar şu anda yapılamayan sözü verilipte bitirilemeyen hatta başlanamayan projeler. Bu projeleri biz hızlı bir şekilde Konya ayaklarına ağırlık vereceğiz. Yine Konya’daki Genel Başkanımızı Başbakan iken önemli projelerden bir tanesi metro idi. Metroya ilişkin herhangi bir ilerleme yok. Çünkü Konya’daki en önemli sorunlardan bir tanesi trafik hani metroda bunu çözecek temel çağdaş ulaşım araçlarından bir tanesi… 

Tramvaylar sizce bu konuda yetersiz mi kalıyor? 

Tabii ki de Tramvaylar yetersiz birçok alanda. Hatta Tramvay vaatleri de vardı belediyenin. İktidarın onlar dahi yapılamadı. Sayın Uğur İbrahim Altay seçim ibranamesinde bazı bölgelerde sanayi yatay paralel bağlayan hatlar vardı. Bu hatlar dahi yapılamadı. Dolayısıyla biz KOP projesi önemli bir proje bizim Konya ovası kuraklık dünyayı tehdit ediyor, Konya ovasını tehdit ediyor. Geniş bir alanda çiftçilerimiz var çiftçilerimizin en önemli sorunu kuraklık dolayısıyla Konya ovası projesinin sulanma projesini biz inşallah hızlı bir şekilde hayata geçireceğiz. En önemli vaatlerimizden bir tanesi mutabakat metninde de ifade ettik biz kanal İstanbul gibi rant projelerini değil kıt kaynaklarımızı sulama projelerine özelikle de Konya Ovası’nın sulanma projesine hem kuzey tarafı yani Cihanbeyli- Yunak o tarafı hem de güney tarafı Çumra- Hotamış- Karapınar tüm o bölgelerin sulanması projeleri ilk önceliğimiz olacak. Bunları inşallah hem meclisimizde hem Genel Başkanımızın Cumhurbaşkanı yardımcısı olmasıyla beraber gerçekleştireceğiz. 

Gelecek Partisinin Konya’daki oy potansiyelini nasıl görüyorsunuz? 

Genel Başkanımız Konyalı… Konya’mızın değeri Konya’mızın yetiştirdiği devlet adamlarından. Başbakanlık yapmış, Dünya çapında uluslararası nitelikte akademisyen aynı zamanda onlarca kitabı var. Kitaplarının önemli bir kısmı İngilizce. 4-5 tane dil bilen uluslararası çapta bir akademisyen. Aynı zamanda bir devlet adamı. Konya’nın yetiştirdiği her şeyden önce önemli değerlerden bir tanesi. Sayın Genel Başkanımız dolayısıyla tabii ki Konya tanıyor. Konyalı biliyor, Taşkentli kendisi. Biliyorsunuz inşallah bizim Konya’dan bu noktada beklentimiz yüksek. Konyalı hemşerilerimiz Gelecek Partisini bu 3 yıllık süreçte ilçelerimizde teşkilatlandık, ciddi şekilde üye yaptık ve ciddi şekilde sahada teveccüh görüyoruz. İnşallah 14 mayısta biz bunun yansımasını sandıklarda göreceğiz. Milletin iradesinde göreceğiz. Hemşerilerimiz Genel Başkanları Konyalı hemşerilerin değerlerinin arkasında duracaklar. Beklentimiz o anlamda yüksek. 

Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili görüşlerinizi öğrenebilir miyiz?

Millet ittifakı olarak bizim ortak adayımız biliyorsunuz Sayın Kemal Kılıçdaroğlu. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu millet ittifakının ortak mutabakatı ile aday oldu ve inşallah aday değil aynı zamanda 13. Cumhurbaşkanı olarak Kemal Kılıçdaroğlu’nu millet olarak seçeceğiz ve sadece Kılıçdaroğlu’nu değil biz aynı zamanda biliyorsunuz millet ittifakında yer alan 6 partisinin kalan diğer 5 partisinin Genel Başkanlarını Sayın Kılıçdaroğlu’nun yardımcıları olacaklar. Yani biz sadece yeni Erdoğan seçmeyeceğiz ortak akılla istişare ile devleti yöneteceğimiz bir yapı ile yöneteceğiz. Bu anlamda da biz sadece Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığına oy istemeyeceğiz aynı zamanda sayın Ahmet Davutoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı yardımcılığına diğer genel başkanların Cumhurbaşkanlığı yardımcısı olması içinde biz ekibe oy isteyeceğiz. Ama tabii ki bir Cumhurbaşkanı olacak devleti o temsil edecek. Anayasaya göre ama yetkiyi ve sorumluluğu hep beraber paylaşacaklar. Çünkü Türkiye şu anda kritik bir süreçten geçiyor, ciddi bir ekonomik yıkım yaşıyoruz. Özellikle son 2 yılda yansımaları hem enflasyonda faizde bütçe açığında dış ticaret açığında cari açıkta her alanda ciddi bir ekonomik kötüye gidişat var. Bu kötüye gidişatın maalesef bir enkaza da dönüşüyor şu anda birçok acıdan bunu hızlı bir şekilde bizim toparlamamız gerekiyor. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.